Marseille - Montpellier - Figueres - Barcelona - Tarragona

Aamupalaksi tyhjensimme jääkaapin ja suuntasimme metrolla rautatieasemalle. Juna lähti jo kello 8.02 ja ensimmäinen vaihto oli Montpellierissa, jossa Jussi osti eväsleivän. Barcelonaan asti matka meni mukavasti etukäteen Mannheimista varatuilla paikoilla, mutta Barcelonassa isohko juna-asema ja meidän päivän viimeisen junan muuttunut lähtöaika aiheuttivat hämmennystä. Ystävällisen juna-asemavirkailijan avustuksella selvisimme kuitenkin tiukasta aikataulusta huolimatta oikeaan junaan ja Tarragonaan.

Tarragonassa yritimme heti ensimmäiseksi selvittää junalippuja maanantaille Bordeauxiin, mutta pienen juna-aseman virkailijat osasivat lähinnä vain espanjaa. Yksi nainen osasi kuitenkin sen verran englantia, että selvisi, että Ranskan junien liput pitäisi ostaa Barcelonasta. Eli uusi yritys olisi edessä maanantaina.

Juna-asemalta oli hotellille onneksi lyhyt matka, sillä sää oli sateinen. Kaupungin pääkatu oli sateesta huolimatta täynnä ihmisiä, jotka seurasivat perinteistä pitkänperjantain pääsiäiskulkuetta. Jussin jo nääntyessä nälästä söimme pikapaellat eräässä kahvilassa hotelliin sisäänkirjautumisen jälkeen. Päätimme kuitenkin jättää varsinaisen kaupunkiin tutustumisen seuraaville päiville paremman sään toivossa.

1304260999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nälkäinen matkailija paellan äärellä